Hrad Kruja a starý Bazaar

Kruja Castle Albania
Make a trip to Kruja Old Bazaar

Kruja je malebné historické město nacházející se mezi Tiranou a Albánskými Alpami, více než hodinu jízdy autem od apartmánu Peledami (47 km). Kruja se proslavilo jako rodné město národního hrdiny Skanderbega, který z něj v 15. století vytvořil centrum odporu proti tureckým dobyvatelům. 

Hrad Kruja je po staletí symbolem síly a odolnosti Albánie. Toto historické místo je ukázkou jak probíhaly bitvy v 15. století. Dnes zde najdete ruiny hradu a uvnitř hradebních zdí můžete prozkoumat muzeum Skanderbega, které dokumentuje jeho vojenský odpor. Dále se zde nachází etnografické muzeum v tradičním osmanském stylu kde můžete poznat kulturu každodenního života z 18. století. Vstup do muzeí je za poplatek.

Druhou velkou atrakci Kruje tvoří starý středověký bazar. Nabízí takřka nekonečný výběr ručně vyráběných albánských suvenýrů včetně filigránu, produktů z olivového dřeva, šperků, tkaných koberečků a podobně. Každopádně je dobré mít u sebe hotovost v lekách. 

Je to ideální polodenní výlet, vhodný i pro rodiny. My jsme jej spojili s návštěvou jezera Bovilla, což byl pěkný celodenní výlet. Pronajali jsme si jeep s řidičem, který byl zároveň skvělý průvodce a terénní vůz se v horách velmi osvědčil. Je však třeba si uvědomit, že pokud plánujete tento výlet spojit s návštěvou jezera Bovilla, je to vážně dlouhý den, a jako rodiče doporučujeme spíše absolvovat bez malých dětí (zejména jezero Bovilla).

Detaily:

Další tipy a výlety

Restaurace a pláž

Užijte si den na nejdelší pláži v Albánii! Dejte si skvělé koktejly a ochutnejte místní jídlo v našich oblíbených restauracích.

Více informací

Co navštívit v Drači

Podívejte se na naše doporučení, co navštívit a také co byste si neměli nechat ujít ve městě Drač.

Více informací

Máte nějaké dotazy ohledně našeho apartmánu? Rádi vám pomůžeme s plánováním vašeho pobytu v PELEDAMI. Neváhejte nás kontaktovat 🙂